Ajax op de rand van de afgrond: kansloos onderuit na wanprestatie tegen Getafe

Ajax op de rand van de afgrond: kansloos onderuit na wanprestatie tegen Getafe

Gepubliceerd: donderdag 20 februari 2020 om 21:15do 20-02-2020 om 21:15

Ajax heeft geen poot aan de grond gekregen in zijn heenwedstrijd in de 1/16 finales van de Europa League op het veld van Getafe. De Spanjaarden deden er alles aan om de wedstrijd te ontregelen en hielden het aanvallend onmachtige Ajax in bedwang. Getafe won met 2-0.

In de slotfase van de eerste helft kwam de thuisploeg op voorsprong: de buitenspelval van Ajax werd na een kort genomen vrije trap omzeild, Mathías Olivera trok de bal knap voor en Deyverson tekende de 1-0 aan. De wedstrijd lag vervolgens enige tijd stil: de doelpuntenmaker vierde zijn treffer voor het uitvak, werd geraakt door een aansteker en ging met veel theater naar het gras.

Na rust werd het er niet bepaald beter op voor Ajax, dat steeds gefrustreerder raakte: Ryan Babel liet zich zelfs verleiden tot een imitatie van een rollende tegenstander. Van goed voetbal en uitgespeelde kansen was al lang geen sprake meer. Het harde, uitstekend georganiseerde én theater makende Getafe trok de voorsprong over de streep.

In de blessuretijd werd het zelfs nog 2-0: Sergiño Dest veranderde een inzet van invaller Kenedy ongelukkig van richting en liet Varela kansloos, na een slippertje van Perr Schuurs. Getafe verschafte zich een uitstekende uitgangspositie voor de return in Amsterdam op donderdag 27 februari. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Spelers geboren in de jaren '80, '90 en '00. Wat is jouw perfecte voorhoede? Je mag maar één speler per generatie kiezen!

A post shared by Voetbalprimeur België (@voetbalprimeurbelgie) on

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws