De Condé eerlijk over transfermarkt: Daar maak ik mij zorgen over

De Condé eerlijk over transfermarkt: "Daar maak ik mij zorgen over"

Gepubliceerd: woensdag 19 februari 2020 om 19:45wo 19-02-2020 om 19:45

Er valt de laatste jaren niet meer naast te kijken: de transferbedragen worden steeds hoger in de Belgische competitie. Dimitri De Condé, sportief directeur bij KRC Genk, vindt dat niet meteen een positieve trend.

"Het is een kwestie van mee moeten met wat de markt oplegt, helaas", klinkt het bij Knack. "Ik ben nu vijf jaar technisch directeur bij Racing Genk. Mijn eerste twee seizoenen konden wij in Scandinavië voor anderhalf miljoen euro spelers met een meerwaarde halen. Dat is nu minimaal verdubbeld."

De Condé ziet het alleen maar erger worden. "De markt explodeert. Daar maak ik me zorgen over. Net als de andere Belgische clubs verlegt Genk zijn limieten, maar elk topbedrag dat wij betalen, maakt toekomstige onderhandelingen weer lastiger. Waar stopt dat? Oppassen dat je niet te ver springt."

Dat heeft natuurlijk ook te maken met de invloed van makelaars. "In België zijn er zaken ontspoord, maar op hoger niveau gebeuren nog extremere dingen. Wat makelaars opstrijken bij internationale toptransfers, daar val je toch van achterover? Toch zijn makelaars in het buitenland nauwelijks een thema. Begrijp me niet verkeerd, ik hoop dat ze in België de stal uitmesten. Makelaars die niet correct werken, moeten eruit."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws