KVO vermoedt kwaad opzet: ‘vermoeden dat ex-medewerkers achter inval zitten’

KVO vermoedt kwaad opzet: ‘vermoeden dat ex-medewerkers achter inval zitten’

Gepubliceerd: woensdag 19 februari 2020 om 10:59wo 19-02-2020 om 10:59

Het was even flink schrikken dinsdagochtend rond het trainingscomplex van KV Oostende, speurders vielen bij de club binnen. Achter de schermen gaan stemmen op dat de timing niet toevallig is.

Vorige week wist de club nog te melden dat de overname door PMG volledig rond was, het is dan ook opvallend dat net een week later het gerecht binnenvalt. Het Nieuwsblad weet dat enkele stemmen binnenkamers, een vermoeden hebben dat ex-medewerkers van de club achter de inval zitten. Die ontkennen echter in alle toonaarden.

De inval had trouwens niets met KV Oostende als club te maken, wel met diens voorzitter. Het onderzoek spitst zich toe op financiële verduisteringen tussen het bedrijf van voorzitter Frank Dierckens en China. De voorzitter werd de dag zelf nog gearresteerd en meegepakt voor verhoor. Hij zou echter alweer naar huis zijn gegaan.

Spelers en staf merkten overigens weinig tot niets van de inval, de trainingen konden gewoon doorgaan. Wel mocht niemand de bovenverdieping van het gebouw betreden, daar zijn namelijk de kantoren van de voorzitter gevestigd.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws