KRC Genk-coach Wolf na Antwerp: “Het is meer penalty dan geen penalty”

KRC Genk-coach Wolf na Antwerp: “Het is meer penalty dan geen penalty”

Gepubliceerd: vrijdag 14 februari 2020 om 07:00vr 14-02-2020 om 07:00

KRC Genk speelde 1-1 gelijk op het veld van Royal Antwerp Football Club. Coach Hannes Wolf reageerde na afloop tegenover Sporza.

"Onze eerste helft was vreselijk”, begint Wolf. “We leden veel balverlies en hadden geen balbezit. We maakten wel een snelle goal, maar daarna was het niet oké. Bij de rust voerde ik wat positiewissels door, die het team goed oppikte. Het was niet alleen een tactische ingreep, maar ook de attitude van de spelers was goed.”

“Ze moesten moedig onder druk spelen”, vervolgt Wolf. “Toen werd het een open wedstrijd. Na 10 minuten in de 2e helft hadden we 25 heel goeie minuten. We hadden de 2-1 kunnen maken of een penalty kunnen hebben. Voor mij is het penalty, ook al kun je zeggen dat je niet 100 procent zeker bent, maar de verdediger gaat met zijn lichaam richting Ito.”

Wolf vond dus dat KRC Genk een strafschop verdiende. “Het is dus meer penalty dan geen penalty. Misschien is het een "85 procent"-penalty Op het einde hadden we wel nog wat geluk en redde Thomas (Didillon) nog enkele fantastische ballen. Op basis van onze 2e helft is de 1-1 verdiend. Dit is een goed punt voor ons”, aldus de Duitse oefenmeester.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Heeft Wolf hier gelijk?

(436 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws