Kaya haalt uit naar De Mos: Zal hem nooit meer een hand geven

Kaya haalt uit naar De Mos: "Zal hem nooit meer een hand geven"

Gepubliceerd: woensdag 12 februari 2020 om 14:18wo 12-02-2020 om 14:18

Onür Kaya heeft al een bijzonder tumultueuze carrière achter de rug. Hij maakte voor het eerst naam in Nederland, waar hij onder andere voor Vitesse uitkwam. Daar kende hij mooie, maar ook minder mooie momenten.

In 2006 kreeg hij zijn eerste basisplek bij Vitesse. "Ik ben dat seizoen een paar keer titularis geweest en ik mocht regelmatig invallen. Het seizoen daarna volgde de doorbraak en op het eind was het AZ van Louis van Gaal geïnteresseerd", vertelt Kaya in Sport/Voetbalmagazine.

Toch kreeg hij geen mooi einde. "In mijn derde seizoen in de A-kern speelde ik plots niet meer. Aad de Mos zette mij toen buitenspel door een andere speler te halen voor mijn positie. De Mos zal ik nooit meer een hand geven en ik ben zeker niet de enige die er zo over denkt", vertelt hij.

"Ik heb mijn carrière bij Vitesse aan twee mensen te danken: Theo Bos, die intussen overleden is, en Pascal Jansen, nu assistent bij AZ. Ze haalden mij op bij Anderlecht toen duidelijk werd dat ik geen profcontract zou krijgen", aldus de kapitein van KV Mechelen.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws