Barcelona zette vol in op De Ligt: 'Maar uiteindelijk beslist speler altijd zelf'

Barcelona zette vol in op De Ligt: 'Maar uiteindelijk beslist speler altijd zelf'

08-02-2020 13:01

Eric Abidal baalt ervan dat Matthijs de Ligt niet bij Barcelona speelt, maar heeft vrede met de keuze van de centrale verdediger voor Juventus. Barcelona haalde volgens de technisch directeur alles uit de kast en kon De Ligt toch niet overtuigen.

Barcelona en Juventus streden afgelopen zomer om de handtekening van de stopper uit Abcoude, die uiteindelijk voor Turijn koos. "De toekomst zal leren of dit een gemiste kans was, maar de beslissing is uiteindelijk altijd aan de speler zelf", zegt Abidal tegenover El Mundo Deportivo. "Soms lukt het en soms lukt het niet. En nu zit hij bij een ander team, een geweldig team."

De Ligt was volgens Abidal een welkome aanwinst geweest voor de Catalanen. "Je kunt nooit met zekerheid zeggen dat hij het hier goed had gedaan, hoewel we met hem zeker een sterker team zouden zijn. Maar we moeten de beslissing van de speler respecteren. Hij kiest voor een ander plan en dat is prima. In het voetbal moet je beslissingen durven te maken en dat heeft hij gedaan."

Frenkie de Jong, die van Ajax wel de stap naar Barcelona maakte, liet zich al ontvallen dat De Ligt goed bij Barça had gepast. "Ik wens het hem wel toe dat De Ligt hier ooit komt spelen, maar ik weet niet of ik dan nog werkzaam zal zijn bij Barcelona. Vandaag de dag ben ik tevreden met de verdedigers die we hebben."