Saelemaekers over debuut bij AC Milan: Ik verstond er niets van

Saelemaekers over debuut bij AC Milan: "Ik verstond er niets van"

04-02-2020 10:15 Laatste update: 11:03
11

Alexis Saelemaekers heeft op de valreep een transfer naar AC Milan versierd. Bij de Waalse talkshow La Tribune blikt Saelemaekers terug op een bewogen week, waarin hij zelfs al zijn debuut mocht maken.

Saelemaekers bereikte pas op vrijdag een akkoord met Milan. "Het was geen simpele dag, met onder andere een vliegtuig dat niet meteen opsteeg. Mijn familie was ook mee, en toen ik vertrok stond mijn moeder te wenen omdat ik naar Italië vertrok.”

Zijn aankomst was echter een schot in de roos. "Zvonimir Boban (technisch directeur, nvdr) had me de avond voordien gebeld om te zeggen dat hij me nodig had. De transfer lag hem na aan het hart. Vanaf het moment dat hij me gezien had, omarmde hij me. Paolo Maldini ook. Ik ben in een club beland die mij op de eerste plaats wil stellen. Dat doet me plezier. Romelu Lukaku heeft me al een bericht gestuurd om te zeggen dat we deze week gaan afspreken. Hij gaat me alle goede adresjes in Milaan leren kennen."

Saelemaekers mocht al invallen tegen Verona, maar spreekt nog geen woord Italiaans. "Om eerlijk te zijn, wist ik zelfs niet op welke positie ik moest invallen. Ze hadden me immers alles in het Italiaans uitgelegd. Ik verstond er helemaal niets van. Pas toen ik zag welke speler eraf kwam, wist ik waar ik moest gaan staan", lacht de ex-speler van Anderlecht.