Verschueren na mercato van Anderlecht: Daar zijn we in geslaagd, denk ik

Verschueren na mercato van Anderlecht: "Daar zijn we in geslaagd, denk ik"

03-02-2020 07:16 Laatste update: 07:19
6

RSC Anderlecht heeft op de slotdag van de wintermercato met Marko Pjaca, Dejan Joveljic en Kemar Lawrence nog drie versterkingen kunnen vastleggen. Michael Verschueren blikt over het algemeen tevreden terug op de transferperiode.

Eerst en vooral moest Anderlecht van de nodige ballast af. Daar slaagde het in, want tien spelers trokken de deur van het Lotto Park achter zich dicht, al dan niet tijdelijk. "We hadden te veel spelers. We moesten de kern absoluut afslanken. Tegelijkertijd wilden we de ploeg ook versterken. Daar zijn we in geslaagd, denken we", vertelt Verschueren bij Proximus.

Verder zag Anderlecht ook Alexis Saelemaekers, nochtans een basisspeler, naar AC Milan verkassen. "Het was niet noodzakelijk om Saelemaekers te verkopen. Maar als er een grote club als Milan komt, is het voor zo'n speler moeilijk om nee te zeggen. Dat is geen ramp. Omdat er anderen klaarstaan om hem te vervangen."

Enkel van Adrien Trebel raakte Anderlecht niet verlost, al is daar volgens Verschueren een simpele reden voor. "We wilden hem verkopen. Hij was daarmee akkoord. Maar zijn blessure maakte het te moeilijk."