Kritiek op Pro League na (mogelijke?) goal Vanaken: Kampioenschap in solden

Kritiek op Pro League na (mogelijke?) goal Vanaken: "Kampioenschap in solden"

02-02-2020 22:34
27

Club Brugge kon pas in het absolute slot afstand nemen van Royal Antwerp FC (1-0) dankzij een doelpunt van Hans Vanaken. Die treffer lokt echter flink wat reactie uit: het lobje van Vanaken werd al dan niet voor de doellijn weggekopt door Ritchie De Laet. Erik Lambrechts keurde de goal goed, op aangeven van zijn lijnrechter.

Oud-scheidsrechter Stéphane Breda kan Lambrechts wel volgen in die beslissing. "Ik kan me inbeelden dat het doelpunt van Vanaken geldig is en de scheidsrechter is de enige die het kan toekennen. We vertrekken vanuit het principe dat hij gelijk heeft, want vandaag de dag heeft hij niet de technologische middelen om te controleren of het doelpunt was", klinkt het bij RTBF.

Breda wijst dan ook met een beschuldigende vinger naar de hogere instanties. "We moeten ons wenden tot de Pro League, want het kampioenschap is een kampioenschap in uitverkoop of in solden geworden", is de voormalige arbiter streng. "Het is niet de eerste keer dat we dit jaar in dit soort situatie terechtkomen."