Update: Frankfurt fluit Anderlecht terug bij overgang van Joveljic

Update: Frankfurt fluit Anderlecht terug bij overgang van Joveljic

31-01-2020 14:29 Laatste update: 15:53
33

Dejan Joveljic mag zich een speler van RSC Anderlecht noemen. De aanvaller komt op huurbasis tot het einde van het seizoen over van Eintracht Frankfurt. Paars-wit verkreeg ook een aankoopoptie.

Anderlecht had nood aan extra aanvaller. Kemar Roofe kon – mede door blessureleed – nog niet volledig overtuigen en Antoine Colassin heeft nog amper ervaring. Zelf is Joveljic ook maar amper 20 lentes jong.

Op zijn 18e debuteerde Joveljic voor de eerste ploeg van Rode Ster Belgrado. In 28 matchen maakte hij 14 goals, voldoende om een transfer te versieren naar Eintracht Frankfurt. In Duitsland kwam hij evenwel weinig aan spelen toe. 'Bij RSC Anderlecht wil hij zijn oude niveau weer oppikken', klinkt het bij paars-wit.

Opvallend: Anderlecht kondigt Joveljic aan als 'de eerste versterking van de dag'. Paars-wit heeft dus nog minstens één dossier af te werken. Verwacht wordt dat Anderlecht in de komende uren ook de komst van Marko Pjaca en Kemar Lawrence gaat aankondigen. 

Update: RSC Anderlecht heeft geen aankoopoptie afgedwongen bij de contractbesprekingen omtrent Joveljic. Dat liet de Duitse club weten. De tekst op de website van paars-wit werd ondertussen aangepast. De Brusselaars zullen volgende zomer met Frankfurt moeten onderhandelen over een eventuele definitieve transfer.