Bayat in lastig parket: ‘Zo’n dubbele pet is nooit een goed idee’

Bayat in lastig parket: ‘Zo’n dubbele pet is nooit een goed idee’

Gepubliceerd: dinsdag 28 januari 2020 om 15:15di 28-01-2020 om 15:15

Mehdi Bayat heeft een drukke agenda. Als bondsvoorzitter is hij bezig met de contractverlenging van bondscoach Roberto Martinez en Bayat is ook nog voorzitter van Sporting Charleroi.

Daar was er dan weer veel te doen om de uitgestelde wedstrijd van KV Mechelen. Bayat moet zich op de achtergrond houden door zijn dubbele functie en dat brengt hem volgens Ludo Vandewalle in een lastig parket. ‘Zaterdag riep Bayat nog dat de wedstrijd straks bij 1-0 en met reeds 37 minuten gespeeld moet worden hervat, omdat dat de situatie was toen de match werd afgefloten.’

Dat is echter in strijd met het regelement. ‘Maar, en dat was Bayat even vergeten, het staat anders in het reglement van zijn ­eigen organisatie, de voetbalbond dus. Het bonds­reglement zegt immers dat de wedstrijd vanaf 0-0 negentig minuten moet worden herspeeld’, klinkt het.

‘Bayat heeft voorlopig vooral nadelen gekend van zijn bondsvoorzitterschap. Je ziet: zo'n dubbele pet is nooit een goed idee’, besluit Vandewalle tegenover Het Nieuwsblad.

Martinez
Ook zit Bayat verwikkeld in een lastige situatie omtrent de contractverlenging van Martinez. De advocaat van de bondscoach, Jesse De Preter, liet zich negatief uit over de onderhandelingen. Bayat “Het is geen financiële kwestie”, bevestigt Bayat aan Het Laatste Nieuws.

“Het is veel meer een kwestie van iets opbouwen, van een relatie met iemand die al vier jaar van zijn leven heeft gewijd aan het Belgische voetbal. En dus willen we graag verder werken met Roberto Martínez in een klimaat waarin hij zichzelf goed voelt en de voetbalbond ook, dat is alles”, aldus Bayat.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Wie is het geworden?

A post shared by Voetbalprimeur België (@voetbalprimeurbelgie) on

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws