VP #IsDatWelZo: Hadden Bölöni en Clement strafschoppendebacles kunnen voorkomen?

VP #IsDatWelZo: Hadden Bölöni en Clement strafschoppendebacles kunnen voorkomen?

Gepubliceerd: maandag 27 januari 2020 om 08:00ma 27-01-2020 om 08:00

Het voetbal begeestert miljoenen mensen op onze planeet en dat zorgt voor een overvloed aan verhalen, anekdotes en statistieken. Her en der doen echter ook heel wat mythes de ronde: overtuigingen die een eigen leven leiden, maar misschien niet altijd gestaafd worden door de werkelijkheid. Om de feiten van de fabels te onderscheiden, lanceert VoetbalPrimeur.be de rubriek ‘VP #IsDatWelZo?’. Daarin nemen we een wijdverspreide aanname als uitgangspunt en gaan we na of die aanname wel degelijk klopt. In dit artikel gaan we dieper in op de strafschoptragedies van Mbaye Diagne (Club Brugge) en Didier Lamkel Zé (Royal Antwerp FC).

De sappigste verhalen uit het Belgische voetbal kwamen de voorbije maanden op naam van de twee Afrikaanse woelwateren. Diagne maakte zich onmogelijk bij Club toen hij tegen PSG in de Champions League Hans Vanaken een elfmeter ontfutselde. Tot ontsteltenis van alles en iedereen schoot de Senegalees ook nog eens zwak in en zo kon Blauw-Zwart fluiten naar puntengewin in Parijs. Vorige donderdag overkwam Antwerp tegen KV Kortrijk een gelijkaardig verhaal in de halve finales van de Croky Cup. Bij een 0-0-stand eiste Lamkel Zé een strafschop op die normaliter voor Lior Refaelov of Dieumerci Mbokani zou zijn. Net als bij Diagne was het resultaat ook hier een misser. Gevolg: woede op de Bosuil en een fluitconcert van jewelste voor Zé.

In enkele van de (vele) reacties na afloop van Antwerp-KVK (uiteindelijk geëindigd op 1-1) viel de volgende teneur te horen: waarom greep Laszlo Bölöni niet in op het moment waarop hij zag dat Zé de penalty voor zijn rekening zou nemen? Datzelfde geldt voor Philippe Clement op bezoek bij PSG. Desnoods wissel je als coach toch gewoon de dissident in kwestie, zodat die de strafschop niet meer kán nemen? Dat idee werd door sommigen meteen goedkeurend aangenomen. Maar #IsDatWelZo? Mag een trainer volgens het reglement nog ingrijpen wanneer hij ziet dat de boel op ontploffen staat?

Wat denk jij? Laat het ons weten via de poll en de reacties. Later vandaag, om 13u, leest u het antwoord in deze rubriek.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Wat zou jij doen als trainer?

(332 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws