Berahino berucht in Engeland: Ik heb daar nog ieder moment spijt van

Berahino berucht in Engeland: "Ik heb daar nog ieder moment spijt van"

Gepubliceerd: vrijdag 24 januari 2020 om 12:30vr 24-01-2020 om 12:30

Saido Berahino was deze zomer een stunttransfer bij Zulte Waregem. Hij heeft namelijk een pak ervaring in de Premier League, maar daar wilde niemand zijn vingers verbranden aan de Burundees.

Na een mislukte transfer naar Tottenham in 2015 verklaarde hij nooit nog te willen spelen voor Jeremy Peace, de eigenaar van West Bromwich. Het maakte hem persona non grata bij die club.

"Daar heb ik nog ieder moment spijt van", geeft hij aan bij BBC. "Ik heb het toen echt niet goed aangepakt. Ik wist niet wat te doen, want ik raakte zo verzeild in de hele hype. De situatie nam me volledig over en ook de mensen langs mij wisten niet wat te doen. En dan gaat slecht nieuws heel snel natuurlijk."

De uitspraak van Berahino werd ook gretig opgepikt. "De media fokte me wel wat op. Ze maken je groot als speler, maar als je dan neerkomt is het zoals in een rollercoaster. Dan laten ze je echt diep vallen. Maar ik liet me wel niet doen door de media. Ik was gewoon geconcentreerd op het voetbal en was emotioneel aangedaan door de zaak."

Belgisch avontuur
Inmiddels vindt Berahino zijn draai bij Zulte Waregem. "Hier vind ik het plezier en de passie terug. Maar ook de verantwoordelijkheden die ik hier heb, hebben me al enorm veel geleerd over het spelletje.'

Met coach Francky Dury klikt het uitstekend. "We praten iedere dag over voetbal en hij heeft me geholpen opener te zijn, mijn teamgenoten meer te helpen en een leider te zijn. Ik zit hier nog maar zes maanden, maar ik ben echt blij een rolmodel te zijn voor de jongens. Het is een grote en mooie uitdaging."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws