OFFICIEEL: KAA Gent bereikt akkoord met Anderlecht over Kums

OFFICIEEL: KAA Gent bereikt akkoord met Anderlecht over Kums

Gepubliceerd: maandag 20 januari 2020 om 19:01ma 20-01-2020 om 19:01

Laatste update: maandag 20 januari 2020 om 21:03ma 20-01-2020 om 21:03

De samenwerking tussen Sven Kums en KAA Gent blijft wat langer duren. Zo heeft RSC Anderlecht een princiepsakkoord bereikt met de Buffalo's om de middenvelder definitief te laten gaan.

Dat meldt Het Nieuwsblad. De 31-jarige middenvelder werd dit seizoen door Anderlecht al verhuurd aan Gent, waar hij weer helemaal is opengebloeid. Gent wilde een tijdje langer door met Kums en heeft naar verluidt ook een princiepsakkoord bereikt met Anderlecht.

De Brusselaars raken daardoor definitief verlost van Kums, die een contract had tot medio 2022 met een jaarsalaris van ruim één miljoen euro. Onder Vincent Kompany geraakte Kums helemaal op het achterplan en werd het snel duidelijk dat hij mocht vertrekken. Gent viste hem weer op en laat hem wekelijks uitblinken.

Als er ook snel een officiële bevestiging van de definitieve overgang komt, kan Kums over drie weken wél meespelen in de topper tegen Anderlecht. Dat kon de voorbije partij niet omdat Anderlecht nog een deel van het loon van Kums betaalde.

UPDATE: KAA Gent heeft het nieuws inmiddels ook officieel bevestigd. Kums blijft definitief bij Gent en heeft zijn handtekening gezet onder een contract tot medio 2023. Die overgang gaat echter pas in op 1 juli. De kans lijkt dan ook klein dat de middenvelder binnenkort mag meespelen tegen paars-wit.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws