Anderlecht-ontdekking Colassin is apart geval: Progressiecurve was verschillend

Anderlecht-ontdekking Colassin is apart geval: "Progressiecurve was verschillend"

Gepubliceerd: maandag 20 januari 2020 om 17:57ma 20-01-2020 om 17:57

RSC Anderlecht ging zondag onderuit tegen Club Brugge (1-2), maar Antoine Colassin viel niets te verwijten. De debutant maakte een goede indruk, vooral in de eerste helft, en wist zelfs meteen te scoren. Jeugdcoördinator Fred Delooze schetst het profiel van Colassin.

"Hij werd vrij laat ontdekt", doet Delooze het verhaal bij RTBF. "Zijn progressiecurve was verschillend dan bij de anderen. Hij bleef tot zijn twaalfde bij zijn regionale club. Dankzij de provinciale selectie is hij richting Charleroi kunnen trekken. Toen hij ook bij de nationale ploeg werd opgenomen, kwamen de grote clubs aankloppen. We hebben maanden moeten overleggen en een echt project opstellen om hem te verleiden."

Colassin stak er dan al wat bovenuit. "Ja, door zijn werklust en passie is hij tot alles in staat. Maar je moet ook talent hebben en intellegentie of maturiteit. Hij had al die troeven. Op het veld viel hij wekelijks op. Hij was uiteraard één van de pronkstukken van de ploeg. Hij speelde zowat overal, omdat hij zo sterk was. Daardoor speelde hij altijd een categorie hoger", herinnert Delooze zich.

Poll

Wordt Colassin de vaste waarde bij Anderlecht in de spits voor de rest van het seizoen?

(390 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws