VP 11 Van De Week, Speeldag 22: Oude en nieuwe sterren in Jupiler Pro League

VP 11 Van De Week, Speeldag 22: Oude en nieuwe sterren in Jupiler Pro League

Gepubliceerd: maandag 20 januari 2020 om 12:45ma 20-01-2020 om 12:45

Ook op Speeldag 22 was er weer heel wat te beleven op de Belgische velden. De topclubs lieten zich opmerken, maar ook enkele 'kleinere' spelers verdienen hun plaats in het team van de week.

Comeback in stijl
Kenny Steppe stond nog eens tussen de palen bij STVV en kende meteen succes. Hij hield zijn netten schoon en won met 2-0 van KV Kortrijk. 

Achteraan kiezen we deze keer voor een drietal. Andreas Wiegel is een lichtpuntje bij Waasland-Beveren, dat zich stilaan veilig mag noemen. Kostas Laifis slikte twee doelpunten bij Standard, maar scoorde ook zelf. Simon Deli hield zich bij Club Brugge knap staande in een aartsmoeilijke eerste helft tegen Anderlecht.

Middenveld in evenwicht
Als slot op de deur kiezen we deze keer voor Alexis De Sart, die Antwerp de driepunter bezorgde met een schitterende goal. Ook de Genkse aanwinst Kristian Thorstvedt maakte indruk en scoorde meteen bij zijn debuut. Hans Vanaken mag natuurlijk niet ontbreken na zijn glansrol tegen Anderlecht, waar Alexis Saelemaekers het op zijn beurt voortreffelijk deed als aanjager.

Kracht én snelheid
Antoine Colassin heeft zijn start bij Anderlecht niet gemist. Starten én scoren, dat smaakt naar meer voor de jonge aanvaller. Igor De Camargo is dubbel zo oud als Colassin, maar maakte er twee tegen zijn ex-club Standard. Jonathan David is helemaal terug bij KAA Gent en telde Moeskroen uit met twee doelpunten.

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Dit is de VP elf van de voorbije week! #STVV #WaaslandBeveren #ClubBrugge #Standard #Antwerp #RSCA #KRCGenk #KVMechelen #KAAGent

Een bericht gedeeld door Voetbalprimeur België (@voetbalprimeurbelgie) op

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws