Simulatie: KV Mechelen haalt Play-Off 1, Anderlecht en KRC Genk niet

Simulatie: KV Mechelen haalt Play-Off 1, Anderlecht en KRC Genk niet

Gepubliceerd: maandag 20 januari 2020 om 11:15ma 20-01-2020 om 11:15

Met nog acht speeldagen van de reguliere competitie te gaan ligt nog alles open in de Jupiler Pro League. Statisticus Arne Coutteau probeert echter duidelijkheid te scheppen. Hij berekent dat KV Mechelen in de top zes zal geraken, maar Anderlecht en KRC Genk niet.

Coutteau ziet al vier ploegen die zo goed als zeker zijn van de titelstrijd: Club Brugge, KAA Gent, Antwerp en Charleroi flirten allemaal met de honderd procent. Ook Standard maakt veel kans, gevolgd door KV Mechelen. Die laatste club zou de huidige nummer zes KRC Genk nog voorbijsteken. De Limburgers hebben dan ook nog een aartsmoeilijk programma.

Na Genk volgt pas Zulte Waregem, gevolgd door Moeskroen en dan pas Anderlecht. Paars-wit zou nog maar een waterkansje hebben om Play-Off 1 te bereiken. STVV heeft enkel nog een theoretische kans. In de kelder van het klassement is het niet zo spannend. De rode lijn van Cercle Brugge spreekt daar boekdelen. Het ticketje voor Eerste Klasse B ligt daar al stilaan klaar.

Gelukkig voor heel wat supporters is voetbal geen exacte wetenschap. Ook de aanwinsten van de wintermercato kunnen voor een ommekeer zorgen, zoals zondagavond al bleek bij KRC Genk.

Poll

Haalt KV Mechelen PO1?

(751 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws