'Fraai gebaar Valverde: 'nee' tegen miljoenen ondanks weinig eervol ontslag'

'Fraai gebaar Valverde: 'nee' tegen miljoenen ondanks weinig eervol ontslag'

Gepubliceerd: donderdag 16 januari 2020 om 14:27do 16-01-2020 om 14:27

Ernesto Valverde heeft zich een gentleman getoond in de onderhandelingen over de afwikkeling van zijn contract bij FC Barcelona. De ontslagen trainer besloot afstand de doen van een flink deel van het salaris waar hij nog recht op heeft, zo meldt El Mundo Deportivo.

Maandag werd Valverde ontslagen door de clubleiding terwijl zijn contract oorspronkelijk liep tot de zomer van 2021. Door het ontslag mag Valverde aanspraak maken op het salaris dat hij in de komende anderhalf jaar nog zou gaan verdienen, maar hij heeft besloten om dat niet te doen. De trainer wil de club graag met een goed gevoel verlaten. Zodoende gaf hij zijn zaakwaarnemer de opdracht om de onderhandelingen 'zo vriendelijk mogelijk' te laten verlopen.

De elegante houding van de Spaanse trainer is prijzenswaardig, zeker gezien het feit dat velen vinden dat hij niet chique is behandeld door FC Barcelona. De afgelopen week was de club al druk bezig met het regelen van een opvolger, terwijl Valverde nog niet was ontslagen. Onder meer Xavi en Ronald Koeman werd gepolst maar bedankten allebei vriendelijk voor de uitdaging.

Valverde hoeft overigens niet op een houtje te bijten de komende jaren: de ontslagen oefenmeester krijgt alsnog een mooi bedrag mee van zijn voormalig werkgever, al komt het dus niet in de buurt van de miljoenen waar hij eigenlijk recht op had. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Wie is het geworden?

A post shared by Voetbalprimeur België (@voetbalprimeurbelgie) on

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws