Van der Elst voorspelt top-twee in Jupiler Pro League: Kans is wel heel groot

Van der Elst voorspelt top-twee in Jupiler Pro League: "Kans is wel heel groot"

Gepubliceerd: maandag 13 januari 2020 om 16:30ma 13-01-2020 om 16:30

Laatste update: maandag 13 januari 2020 om 16:46ma 13-01-2020 om 16:46

Vanaf volgend weekend trekt de Jupiler Pro League zich weer op gang richting Play-Offs. Hoewel in die eindcompetitie heel wat zaken kunnen omkeren, lijken de kaarten al redelijk geschud. Franky Van der Elst werpt een blik op de top-twee aan het einde van de rit.

Zowat iedereen gaat ervanuit dat Club Brugge in mei een nieuwe landstitel mag bijschrijven. Ook Van der Elst beseft dat Blauw-Zwart al behoorlijk los staat. "Nog niet helemaal, maar de kans is wel heel groot", verwijst The Fox bij Sporza naar de titelkansen van Club. "Club is al het hele seizoen de betere ploeg en ik zie niet in waarom er een groot verval zou komen. Bij puntenverlies in de eerstvolgende match tegen Anderlecht weet je het maar nooit, maar ik denk wel dat Club kampioen wordt."

Als runner-up heeft Van der Elst ook al een club in gedachten. "Ik denk wel dat Gent tweede kan worden. Vergeet wel Charleroi niet, want zij hebben nog een match tegoed tegen Club Brugge. Charleroi is fysiek sterk en speelt goed voetbal, al ga ik er toch niet vanuit dat ze uiteindelijk Gent zullen voorblijven", besluit Van der Elst. Momenteel staan Gent en Charleroi gedeeld tweede op de stand, op tien punten van Club. Ook Royal Antwerp FC volgt op die achterstand.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Komt de voorspelling van Van der Elst uit?

(425 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws