'Barcelona krijgt een volgende 'nee' van kandidaat-trainer te horen'

'Barcelona krijgt een volgende 'nee' van kandidaat-trainer te horen'

Gepubliceerd: zondag 12 januari 2020 om 21:12zo 12-01-2020 om 21:12

Ronald Koeman is in de 'afgelopen 48 uur' benaderd door FC Barcelona. Dat meldt De Telegraaf zondagavond, enkele uren na de scoop van Radio Catalunya. De bondscoach van het Nederlands elftal gaat niet in op de avances van Barça en kiest voor Oranje.

Barcelona bood Koeman de kans om met onmiddellijke ingang aan de slag te gaan in Camp Nou. Koeman heeft de aanbieding echter naast zich neergelegd, nadat clubicoon Xavi dat ook al deed. 'Voor Koeman staat het Nederlands elftal met het EK op komst op 1 en hij piekert er niet over om op dit moment Oranje in de steek te laten', schrijft De Telegraaf. Koeman weigerde zondagavond commentaar te geven.

De huidige situatie van Ernesto Valverde, die nog niet is ontslagen maar alle geruchten over hemzelf en kandidaat-opvolgers via de pers moet vernemen, kan volgens het dagblad één van de redenen zijn voor Koeman om 'nee' te zeggen. Los daarvan wil de 57-jarige trainer loyaal zijn aan de KNVB en de Oranje-internationals.

Koeman laat daarmee een kans liggen om er financieel fors op vooruit te gaan. Zijn ambitie om ooit terug te keren in Camp Nou is algemeen bekend, maar Koeman 'doet dat niet ten koste van het Nederlands elftal op dit moment', klinkt het. Het risico is nu dat de bondscoach zichzelf buitenspel zet bij Barça, omdat de Catalaanse grootmacht vermoedelijk een andere trainer voor meerdere jaren gaat contracteren.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws