Ajax al na kwartier klaar met Club Brugge, Van den Keybus redt de eer

Ajax al na kwartier klaar met Club Brugge, Van den Keybus redt de eer

Gepubliceerd: zaterdag 11 januari 2020 om 18:49za 11-01-2020 om 18:49

Zaterdag heeft Club Brugge haar meerdere moeten herkennen in Ajax. De Nederlandse landskampioen haalde het met 3-1 van de huidige Belgische nummer één.

Club Brugge begon niet onaardig tegen Ajax, maar het kon haar twee – drie kleine kansjes niet benutten. De match kantelde evenwel snel en nog voor het kwartier om was stond er 2-0 op het scorebord in het voordeel van de Amsterdammers.

Kossounou verdedigde slecht uit en scoorde enkele tellen later een eigen doelpunt. Een pijnlijk moment voor de verdediger die met het oog op de match tegen RSC Anderlecht voor een basisplaats vecht.

 De 2-0 van Ziyech mocht wel gezien worden. De creatiefste Amsterdammer knalde het leer voorbij Mignolet. Vlak voor het doelpunt verdedigde Deli niet al te bes uit, waardoor Club Brugge door eigen toedoen al snel aan een verloren zaak bezig was.

In het begin van de tweede helft deed Promes de netten opnieuw trillen. Ajax voetbalde de hele achterhoede van Club Brugge op een hoopje en liep verder uit. Op het uur voerde Clement een hele hoop wissel door. Even voor het einde kon Van den Keybus de Blauw-Zwarte eer redden.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws