Ilaimaharitra praat na racisme-incident: Daar moeten we mee leren leven

Ilaimaharitra praat na racisme-incident: "Daar moeten we mee leren leven"

Gepubliceerd: donderdag 9 januari 2020 om 15:49do 09-01-2020 om 15:49

Marco Ilaimaharitra heeft voor de eerste keer gepraat na het racisme-incident tijdens KV Mechelen - Charleroi. De middenvelder uit Madagaskar kreeg toen geel van scheidsrechter Jonathan Lardot, maar hij neemt hem niets kwalijk.

"Ik ben al lang over dat incident", vertelt Ilaimaharitra tijdens de winterstage aan Het Nieuwsblad. "Toen ik na de match thuiskwam en mijn zoontje knuffelde, ben ik alles vergeten. Ik heb mezelf opgedragen niet op dit soort mensen te letten. Ik heb gehoord dat hij voor lange tijd verbannen is uit het stadion."

"Wat mij betreft, hoorde hij helemaal niet in een voetbalstadion te zijn", vervolgde hij. "Als een stadionverbod kan helpen om zijn mentaliteit te veranderen, des te beter. Zo niet, jammer, maar ik moet verder met mijn leven. Er is overal diversiteit in onze samenleving. Daar zullen we mee moeten leren leven."

Ook tegenover scheidsrechter Jonathan Lardot,  die geel trok in plaats van naar hem te luisteren, koestert Ilaimaharitra geen wraakgevoelens. "Ik heb hem sindsdien niet meer ontmoet, maar ik neem hem niets kwalijk. We waren vooraf al geen goede vrienden, maar als ik hem zie, zal ik hem gewoon begroeten en laten merken dat er niets is blijven hangen", besloot Ilaimaharitra

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws