Jonge Genkies in koor: Er was niets mis met de communicatie van Mazzu

Jonge Genkies in koor: "Er was niets mis met de communicatie van Mazzu"

Gepubliceerd: donderdag 9 januari 2020 om 09:05do 09-01-2020 om 09:05

Voor zowel Jhon Lucumi als Carlos Cuesta is Genk de eerste stap in hun Europese voetbalavontuur. Beide Colombianen kregen al te maken met het trainerskerkhof dat de Jupiler Pro League kan zijn. Toch hebben ze geen slecht woord te zeggen over hun ex-trainer Felice Mazzu.

Sommige waarnemers legde de schuld van het Genkse falen bij de gebrekkige communicatie van Mazzu. Daar willen Lucumi en Cuesta echter niets van weten. "Er was niets mis met de communicatie, Mazzu kon alles uitleggen wat hij wilde overbrengen", aldus Lucumi.

Ook zijn landgenoot Cuesta beaamt. "Bovendien, er zijn ook Italiaanse woorden die we begrijpen. Wat wel vaak wisselde was het uitgangspunt. Soms moest je hoog druk zetten, de andere keer stond het blok lager." Cuesta ziet ook nog een andere reden voor de huidige prestaties. "De ploeg is verjongd. We bouwen aan een nieuw Genk en dat vraagt tijd."

Ook Lucumi sluit zich daarbij aan, hij ziet ook mogelijkheden voor dit Genk. "Er is voldoende talent, geloof me. We hebben veel kwaliteit maar moeten ook opboksen tegen een verwachtingspatroon. Iedereen wil nu eenmaal van de landskampioen winnen." Over de huidige ambities is Lucumi duidelijk. "We moeten zo snel mogelijk de kloof met de top zes dichtten."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Denk jij dat de communicatie van Mazzu een probleem was bij Genk?

(188 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws