OFFICIEEL: Amateurploeg RSD Jette verrast met ex-spits van Lokeren en Beerschot

OFFICIEEL: Amateurploeg RSD Jette verrast met ex-spits van Lokeren en Beerschot

04-01-2020 23:28

Na bijna tien jaar in het buitenland gevoetbald te hebben is Sanharib Malki terug in het land. De Syrische spits heeft gekozen om zijn profcarrière te beëindigen en terug te keren naar 'zijn' Jette.

Dat meldt de amateurploeg via de officiële kanalen. Met die beslissing heeft Malki ook zijn carrière als profvoetballer beëindigd. Hij gaat nu aan de slag in de Derde Amateurklasse in ons land. Voor Malki is het een terugkeer naar Jette. In zijn jeugd leerde hij voetballen bij RSD Jette.

Bij RSD Jette speelde Malki zich in de kijker van Union, dat hem overnam in 2002. Bij de toenmalige derdeklasser groeide hij uit tot een sterkhouder en promoveerde hij naar de Tweede Klasse. In 2006 zette hij uiteindelijk zijn eerste stappen in Eerste Klasse bij KSV Roeselare.

Uiteindelijk kwam Malki in België nog uit voor Germinal Beerschot en Sporting Lokeren. In 2010 begon hij aan zijn buitenlandse avonturen bij Panthrakikos, Roda JC, Kasimpasa, Al-Wakrah en Fatih Kargümrük. Hij kwam ook 28 keer uit voor Syrië.