Anderlecht ziet geen probleem voor licentie: Uitleggen aan de UEFA

Anderlecht ziet geen probleem voor licentie: "Uitleggen aan de UEFA"

29-12-2019 18:56
7

RSC Anderlecht zit in de problemen: de club zit met een torenhoge schuldenlast. Volgens Jo Van Biesbroeck, operationeel directeur bij paars-wit, is de situatie echter niet zo dramatisch. Anderlecht moet bijvoorbeeld niet vrezen voor zijn licenctie.

Eén van de vele problemen is dat de commerciële inkomsten vorig seizoen gezakt zijn van 62 naar 50 miljoen euro. Nochtans waren die na de komst van Marc Coucke serieus gestegen. "Toch blijven we het op dat vlak goed doen", stelde Van Biesbroeck bij Sporza

"Het mislopen van de Champions League en de lagere klassering in de competitie kost ons ongeveer twaalf miljoen euro. Dat verklaart grotendeels het verschil, want de overige commerciële inkomsten stijgen, denk maar aan de sponsoring en de merchandising. Op dat vlak mogen we niet klagen, zeker omdat we nu niet in Europa aantreden."

"Wat sponsoring betreft zijn we leidinggevend in België. Vincent Kompany heeft de merchandising ook een schwung gegeven. Op dat vlak maken we ons geen zorgen. Het verlies speelt zich vooral op sportief vlak af en daar zullen we dan ook de oplossing moeten gaan zoeken."

"We hebben een te grote kern en die heeft een waarde. Die hebben we vorig seizoen niet in geld laten uitdrukken, dat zullen we nu wel moeten doen. Dat zullen we ook uitleggen aan de UEFA en aan de licentiecommissie. Op dat vlak zie ik geen enkel probleem", besluit van Biesbroeck.