Clement blikt terug op titeljaar met Genk: 'Er waren twijfels na vertrek Pozuelo'

Clement blikt terug op titeljaar met Genk: 'Er waren twijfels na vertrek Pozuelo'

29-12-2019 07:31
2

Philippe Clement wist afgelopen seizoen iedereen te verrassen door met KRC Genk een titel te pakken. Een bijzonder mooi moment en voor Clement zonder twijfel ook het hoogtepunt van zijn jaar.

"Een ­titel is het hoogst haalbare in het Belgisch voetbal. En aangezien zowat mijn hele leven nu rond voetbal draait, was de titel met Racing Genk het summum", zegt hij in Het Nieuwsblad.

"Al zijn er bij Club Brugge ook al heel wat memorabele momenten geweest. Ons puntenpercentage in de competitie, de kwalificatie voor de Champions League, de kwalificatie in de ­Champions League … Het zijn dingen waarvoor ik vorige zomer blindelings getekend had", somt Clement op.

Pozuelo
Toch was de titel pakken uiteindelijk geen makkie, mede door het plotse vertrek van Alejandro Pozuelo. "Alejandro had zijn grenzen verlegd en veel gegeven voor de club", legt Clement uit.

"Ik gunde hem zijn transfer, alleen probeerde ik hem te overtuigen dat er op het einde van het seizoen zeker niet minder aanbiedingen zouden zijn. Maar hijzelf wilde het ­risico niet nemen. Wat als hij geblesseerd zou ­geraken? Hij kon tekenen bij een club die zijn ­financiële toekomst veilig kon stellen", geeft Clement aan.

De buitenwereld
Uiteindelijk slaagde hij er toch in om zonder Pozuelo de titel te pakken. "Bij de buitenwereld leefde het idee dat alles in een kaartenhuisje in elkaar zou storten. Er waren twijfels in de groep en ook bij mensen in de club."

"Wat er in de pers verscheen, hielp niet. Je moet dan tegen de perceptie ingaan en iedereen overtuigen dat het toch nog kan. Het is de verdienste van de spelers dat we toch nog kampioen zijn geworden. In anderhalf jaar heb ik ze zien uitgroeien van jongens tot mannen", besluit Clement.