Preud'homme bereikt mijlpaal bij Standard: Wilde geen trainer worden

Preud'homme bereikt mijlpaal bij Standard: "Wilde geen trainer worden"

26-12-2019 10:00
7

Michel Preud'homme bereikt donderdag een mijlpaal bij Standard. Het is zijn 400ste wedstrijd als trainer in de Jupiler Pro League. Niet slecht, zeker niet voor iemand die helemaal geen coach wilde worden.

Preud'homme heeft in België al heel wat watertjes doorzwommen. "Of er één wedstrijd is die ik me nog zo voor de geest haal? Er zijn er meerdere. De titelmatchen met Standard en Club Brugge, een paar bekerduels ook. Maar eigenlijk ben je als trainer na elke wedstrijd die je wint tevreden. Voor een paar uur dan toch", lacht Preud'homme bij Het Laatste Nieuws.

Preud'homme begon in 2001 als trainer, toen ook al bij Standard. "Ik wilde het in eerste instantie niet. Het was Luciano D'Onofrio die het me vroeg. 'De club heeft je nodig, kom terug', zei hij. Ik was echt geen vragende partij. Ik wist dat het veel van mij zou eisen. Of ik toch blij ben dat ik de stap gezet heb? (lacht opnieuw) Op sommige dagen wel, op andere dagen minder."

Die 400ste kan heel belangrijk zijn. Standard geeft namelijk in eigen huis concurrent KAA Gent partij. Als het wint, springt het terug over de Buffalo's.