Luckassen schat Jupiler Pro League in: Voetballend minder, fysiek hoog niveau

Luckassen schat Jupiler Pro League in: "Voetballend minder, fysiek hoog niveau"

25-12-2019 12:57 Laatste update: 13:08
2

In de persoon van Derrick Luckassen haalde RSC Anderlecht deze zomer een Amsterdammer in huis met ervaring in de Eredivisie en de Bundesliga. De huidige rechtsback van RSCA is dan ook goed geplaatst om het niveau van de Jupiler Pro League in te schatten.

"Dat is behoorlijk hoog", verzekert Luckassen bij De Telegraaf. "Je hebt heel sterke ploegen als Club Brugge en AA Gent, die het ook in Europa goed doen. Voetballend is het misschien iets minder, maar fysiek is het van hoog niveau. Je hebt veel sterke en snelle spelers en elke wedstrijd is een gevecht."

Bij Anderlecht draaide het de voorbije maanden niet altijd even vlotjes. De Brusselaars staan in de grijze middenmoot en zullen uit een ander vaatje moeten tappen om Play-Off 1 te halen. "Dat wordt niet gemakkelijk, maar we moeten er vol voor gaan. Anderlecht is er altijd bij geweest en de club is het aan zijn stand verplicht om het ook dit jaar weer te halen. We hebben een lastige start gehad van het seizoen, maar het gaat de laatste tijd gelukkig wel beter", oordeelt Luckassen.

De Nederlander kwam in zijn loopbaan onder meer uit voor PSV Eindhoven en Hertha BSC. Van nature is Luckassen een centrale verdediger, maar bij Anderlecht doet hij hoofdzakelijk dienst als rechtsachter. Dat gaat best goed, vindt Luckassen zelf.