Thorup over titelfavoriet Club Brugge: Zelfs in Europa was verschil niet groot

Thorup over titelfavoriet Club Brugge: "Zelfs in Europa was verschil niet groot"

24-12-2019 17:26
11

KAA Gent speelt donderdagavond zijn laatste wedstrijd voor de winterbreak tegen Standard Luik. De Buffalo's lijken één van de uitdagers te worden van Club Brugge voor de landstitel. Coach Jess Thorup mikt hoog, maar weet dat het moeilijk zal worden.

Het duel op bezoek bij Standard belooft bovendien een stevige laatste opdracht te worden voor Gent. "Ik ga akkoord dat Brugge al maandenlang op een constant hoog niveau presteert en daardoor ook terecht op één staat. Zelfs in Europa merkte je dat het verschil met die absolute topclubs niet zo groot was", vertelde Thorup dinsdag volgens Het Nieuwsblad tijdens een persconferentie.

Ondertussen worden AA Gent, Antwerp en Standard genoemd als voornaamste uitdagers, maar Thorup ziet nog andere kandidaten. "Hopelijk zijn we één van de teams die met hen kunnen concurreren. Antwerp en Standard zijn natuurlijk ook van de partij maar onderschat ook zeker Zulte Waregem en Charleroi niet. En dan heb je ook nog Genk en Anderlecht. Het is dus niet zo makkelijk om de grootste uitdager van Brugge aan te duiden", besloot de coach van de Buffalo's.