Je moet als sporter een olifantenhuid hebben, dat is niet altijd makkelijk

"Je moet als sporter een olifantenhuid hebben, dat is niet altijd makkelijk"

Gepubliceerd: dinsdag 24 december 2019 om 15:15di 24-12-2019 om 15:15

Jasper Cillessen begint zich steeds beter thuis te voelen in Valencia. De keeper geeft aan dat hij veel heeft moeten leren in Spanje: eerst in Barcelona, vervolgens in Valencia. 

"Ik ben naar het buitenland gegaan. Van Ajax en Amsterdam naar Barcelona. Dat is een enorme stap", vertelt Cillessen in gesprek met De Gelderlander. "Ik moest de taal leren. De cultuur. De mensen. Er kwam veel meer hectiek op me af." Toch waren er voor de doelman ook meer dan genoeg mooie momenten. "Ik heb bij Barcelona getraind met wereldtoppers. Met Lionel Messi."

Toch was het niet alleen maar hosanna voor de Nederlander, die het vaak moest doen met een plek op de bank in Catalonië. "Ik heb uiteindelijk óók te weinig wedstrijden gespeeld. Ik deed mee in de Champions League, alleen dan wel elk jaar in de laatste groepswedstrijd. En mijn laatste duel, de finale van de Copa del Rey tegen uitgerekend Valencia (2-1 verlies, red.), smaakte zuur. Dat was niet het gewenste afscheid voor mij."

Cillessen krijgt als keeper veel kritiek te verwerken, hetgeen hem soms moeite kost. "Iedereen heeft een mening in het voetbal. Dat mag. Maar veel is onzin of onwetendheid. Je moet als topsporter een olifantenhuid hebben. Dat is niet altijd makkelijk, omdat de wereld met social media veranderd is. In mijn beleving is social media harder geworden."

Poll

Heeft Cillessen hier gelijk?

(25 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws