Scoorde ik er twee, scoorde Messi er drie. Maakte ik er drie, maakte hij er vier

"Scoorde ik er twee, scoorde Messi er drie. Maakte ik er drie, maakte hij er vier"

Gepubliceerd: dinsdag 24 december 2019 om 10:17di 24-12-2019 om 10:17

Kylian Mbappé werd vorig seizoen afgetekend topscorer van de Franse Ligue 1: de vedette van Paris Saint-Germain scoorde liefst 33 keer en bleef Nicolas Pépé (Lille OSC, 22 treffers) ruimschoots voor. De 21-jarige snelheidsduivel wilde ook een gooi doen naar de Gouden Schoen, maar moest in één man zijn meerdere erkennen.

PSG verzekerde zich halverwege april al van de landstitel, maar Mbappé wilde niet op zijn lauweren rusten, vertelt hij aan France Football. "Ik besefte dat ik de Gouden Schoen kon winnen en ik wilde het uiterste uit mezelf halen. Maar ik had Messi als tegenstander..." De Argentijn maakte liefst 36 competitiegoals namens FC Barcelona en werd voor de zesde keer topscorer van Europa. "Als ik twee keer scoorde, maakte hij er drie. Als ik drie keer scoorde, maakte hij er vier. Niet normaal."

Mbappé sprak erover met landgenoot Ousmane Dembélé, Messi's ploeggenoot bij FC Barcelona. "Doet hij het expres, kijkt hij naar mijn statistieken?, vroeg ik. Natuurlijk doet hij dat, zei hij. Toch een mooi compliment dat zulke spelers je in de gaten houden."

De PSG-vedette zal nog aan de bak moeten om zijn topscorerstitel te prolongeren. Mbappé staat op elf treffers en ligt daarmee twee doelpunten achter op AS Monaco-collega Wissam Ben Yedder.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws