OFFICIEEL: Arsenal maakt 'transfer' bekend: Arteta nieuwe manager in Noord-Londen

OFFICIEEL: Arsenal maakt 'transfer' bekend: Arteta nieuwe manager in Noord-Londen

20-12-2019 15:13

De kogel is door de kerk: Mikel Arteta is de nieuwe manager van Arsenal. De 37-jarige Spanjaard komt over van Manchester City, waar hij de eerste assistent van Pep Guardiola was, en is in het Emirates Stadium de opvolger van Unai Emery.

De Spanjaard, in het verleden succesvol middenvelder en aanvoerder van The Gunners, tekent een contract voor drieenhalf jaar in het Emirates Stadium. Dat valt te lezen op de website van de Londense club. Tussen 2011 en 2016 was hij als speler actief voor Arsenal. De laatste jaren was hij assistent van Pep Guardiola bij Manchester City, maar nu gaat Arteta dus op eigen benen staan.

"Dit is een grote eer", zegt Arteta in een eerste reactie. "Arsenal is één van de grootste clubs ter wereld. We moeten weer mee gaan doen om de prijzen en dat is me wel meegegeven in de gesprekken met de eigenaars en belangrijke mensen binnen de club. Er is nog veel werk te doen, maar ik heb vertrouwen dat het gaat lukken."

Arteta, die zondag aan de slag gaat bij de Londense club en daardoor nog niet op de bank zal zitten als Arsenal op bezoek gaat bij Everton, hoopt de tijd te krijgen. "Ik ben realistisch genoeg om te weten dat ik het niet binnen één dag op de rit heb, maar dit team heeft genoeg talent en er komen nog genoeg goede jeugdspelers door vanuit de jeugdopleiding."