Sinds zijn doelpunten in Madrid speelt Dennis wel heel zelfzuchtig, vind ik

"Sinds zijn doelpunten in Madrid speelt Dennis wel heel zelfzuchtig, vind ik"

16-12-2019 23:44
5

Het doelpunt van het weekend in de Jupiler Pro League kwam op naam van Emmanuel Dennis. De wispelturige aanvaller van Club Brugge pakte tegen KV Mechelen (3-0) uit met een krachtige, maar geniale hakbal. Bij Extra Time was er lof voor Dennis ... En ook wat kritiek.

"Hij heeft goed gekeken naar Luis", verwijst Youri Mulder naar topspits Suarez, die voor FC Barcelona een gelijkaardige beauty maakte. "Het is een geweldige bal van Tau, die legt die schitterend voor. En Dennis heeft in zijn ooghoek al gezien dat die keeper uitkomt. Hij weet al wat er gaat gebeuren", vat Mulder de geest van Dennis samen.

"Het is een speler die intuïtief is", pikt Mo Messoudi in. "Sinds zijn doelpunten in Madrid speelt hij wel zeer zelfzuchtig, vind ik. In de beginfase (tegen KV Mechelen, nvdr.) was dat eigenlijk de hele tijd het geval. Er was heel wat irritatie op de tribune, omdat hij te zelfzuchtig is, zoals de voorbije wedstrijden. Al maakt hij wel alles goed met de 1-0 van Tau, want daar ziet hij Vormer wél vrijstaan", zalft Messoudi ook.

Spelsysteem
Gert Verheyen geeft ook credits aan Philippe Clement en het voetbal waar hij voor staat. "Er lopen er wel twéé diep: hij en Ruud Vormer. Ook al is de ruimte heel beperkt, maar toch gaan ze nog eens diep", legt Verheyen de nadruk op lopende mensen.

"Als we het dan nog eens over Roofe hebben ...", vergelijkt Verheyen met de spits van RSC Anderlecht. "Op Zulte Waregem, op pass van Zulj, maakt die ook zo'n goal. Als hij dat meer zou doen, gaat hij ook meer van dat soort goals maken. Bij Club zit dat veel meer in het spel om toch nog proberen diep te gaan, ook al heb je maar vijf meter."