De Mos is streng voor Kompany: Hij heeft zichzelf overschat

De Mos is streng voor Kompany: "Hij heeft zichzelf overschat"

Gepubliceerd: zaterdag 14 december 2019 om 18:20za 14-12-2019 om 18:20

Bij RSC Anderlecht draait het momenteel niet. Vanaf het begin van het seizoen kreeg Vincent Kompany paars-wit niet op de rail. Naar eigen zeggen had Aad de Mos dat verwacht.

Dat Kompany niet meteen een supertrainer is, is volgens de analist logisch. "Ik heb al vanaf het begin gezegd: voor het trainerschap heb je vlieguren nodig. Er is geen enkele garantie dat je dat vak in de vingers hebt. Kompany kwam vers van het veld af. Kijk hoe Mourinho, Van Gaal en Guardiola het gedaan hebben. Allemaal begonnen ze in de jeugd. Door ervaring weet je wanneer optie B de beste is. Omdat C of A al eerder eens mislukt is. Kompany heeft die ervaring niet en is ook nog eens speler, dat maakt het bijna onmogelijk."

Volgens De Mos dacht Kompany al te vroeg dat hij er was. "Hij heeft zichzelf overschat. Hij dacht dat hij alles wat ie van Pep gezien had, kon kopiëren. Dat moet je nooit doen. Je moet dicht bij jezelf blijven. In elk interview dat je in het beginvan hem hoorde, vielen de woorden 'Guardiola' en 'City'. Maar hij zit niet bij Manchester City, met spelers van het niveau Aguero of trainer Guardiola naast je. Je zit 'maar' bij Anderlecht. Op dit moment is het 'maar' Anderlecht. Met gewone spelers, die minder zijn dan de spelers van Genk, van Standard, van Club Brugge, van Gent …"

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws