Laatste uren van zijn carrière, maar desondanks blijft het merk Kompany intact

"Laatste uren van zijn carrière, maar desondanks blijft het merk Kompany intact"

Gepubliceerd: zaterdag 14 december 2019 om 12:54za 14-12-2019 om 12:54

Het was hét Belgische voetbalnieuws van het jaar, de terugkeer van Vincent Kompany naar RSC Anderlecht. Voorlopig valt het verhaal echter tegen, zowel als speler als in de rol van inspirator. Jan Mulder wikt en weegt de impact op het boegbeeld dat Kompany is.

Terwijl velen net niet op tafel dansten toen Kompany zijn rentree bekendmaakte, was dat bij Mulder niet zo. "Integendeel", beweert de Nederlander bij Het Laatste Nieuws. "Marc Degryse was in alle staten, maar ik heb Marc meteen gewaarschuwd: 'Dit loopt straks fout.' Het hele inspirator-trainer gedoe is gedoemd om te falen."

"Dat Kompany zo ongeveer technisch de baas is op Anderlecht, heeft iets verkeerd. Hij had gewoon speler moeten blijven. Dat-ie naar Anderlecht komt, vind ik dan wél weer zo mooi. Zijn clubliefde is authentiek. Hij is en blijft Royal Club Anderlecht", heeft Mulder toch lovende woorden over voor Kompany. Zondag trekt Anderlecht overigens naar Standard Luik voor een ongetwijfeld beladen topmatch.

Fin de carrière?
Razend ambitieus zal Kompany altijd blijven, maar de vele blessures gooien roet in het eten, ook bij Anderlecht. Zo viel hij in de bekermatch tegen Royal Excel Moeskroen (2-3-winst) alwéér uit. "Ik zat versteend voor mijn televisie", toont Mulder zijn medeleven. "Kompany stond doodstil. Wat een ontroerend beeld. Steeds weer die blessures. Het deed me heel wat."

"Kompany zal ook wel begrijpen dat hij de laatste uren beleeft van zijn carrière", gaat Mulder verder. "Zijn successen worden hiermee niet weggevlakt. Ondanks alles blijft het merk 'Kompany' wat mij betreft intact. God, dan gaat-ie spreken in cafés, waar het volk devoot aan zijn voeten ligt. Vincent houdt van spreken. Die speeches - hij kán het ook. Kompany geniet van zichzelf, maar geeft ook veel."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

In welke rol ontgoochelt Kompany jou het meest?

Als speler
27%
Als trainer/manager/inspirator
43%
In geen van beiden, ik vind dat hij het naar verwachting doet
30%
(162 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws