'Anderlecht speelde vreemde spelletjes met mij, ze lieten me niet spelen'

'Anderlecht speelde vreemde spelletjes met mij, ze lieten me niet spelen'

Gepubliceerd: vrijdag 13 december 2019 om 19:58vr 13-12-2019 om 19:58

RSC Anderlecht zag Mike Trésor Ndayishimiye enkele seizoenen geleden de club verlaten. De inmiddels twintigjarige belofteninternational lijkt bezig aan zijn grote doorbraak in de Eredivisie. Ndayishimiye vertelt waarom hij niet bleef bij de Brusselaars.

Jean Kindermans gaf in een interview onlangs nog aan dat hij Ndayishimiye graag bij Anderlecht had zien blijven. De belofteninternational koos echter voor een vertrek. "We bereikten geen akkoord over het verlengen van mijn contract", vertelde Ndayishimiye bij Voetbal International.

"Ik wilde in mijn derde jaar bij de beloften vooruitzicht hebben richting het eerste elftal. Een toezegging om mee te trainen. Het was een kleine stap, maar ik vond dat ik eraan toe was de echte wereld te zien. Die kans kreeg ik niet", geeft hij aan.

Mentale test
Dat leek uiteindelijk ook voor een conflict gezorgd te hebben. "Toen ik niet wilde verlengen, lieten ze me gewoon niet meer spelen. Het waren vreemde spelletjes. Het gebeurt overal, hoor, maar niemand hoort het en geeft er iets om als je nog geen naam hebt. Ik werd zelfs teruggezet naar de U19."

"Het was een mentale test. Uiteindelijk ben ik er sterker van geworden. Ik zag sommige boys van mijn leeftijd al meetrainen bij het eerste terwijl ik niet mocht, ik werd voorbijgestreefd. Daar kon ik niet mee akkoord gaan", aldus Ndayishimiye.

De jeugdinternational trok naar NEC en komt momenteel uit voor Willem II. Daar was hij in elf competitiewedstrijden goed voor twee doelpunten en drie assists.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws