Fellaini terug als Rode Duivel? 'Twee spelers moeten voor hun EK-plaatsje vrezen'

Fellaini terug als Rode Duivel? 'Twee spelers moeten voor hun EK-plaatsje vrezen'

Gepubliceerd: woensdag 11 december 2019 om 09:17wo 11-12-2019 om 09:17

Laatste update: woensdag 11 december 2019 om 11:20wo 11-12-2019 om 11:20

José Mourinho wil Marouane Fellaini naar Tottenham Hotspur halen. De gewezen Standard-middenvelder kan echter ook terugkeren als Rode Duivel. Volgens Hein Vanhaezebrouck zou dat geen slechte zaak zijn, al moeten andere Duivels dan wel voor hun plaats vrezen.

"Moest het tot een transfer komen, dan zou dat ook voor de Rode Duivels een goeie zaak zijn. Het zou zijn comeback vergemakkelijken en aanvaardbaarder maken, want dan kan Roberto Martinez hem weer wekelijks aan het werk zien op hoog niveau en hem dus beter inschatten", opent Vanhaezebrouck in Het Nieuwsblad.

Met Axel Witsel heeft Fellaini een goed voorbeeld dat een terugkeer uit China perfect mogelijk is. "Hij doet het geweldig bij Dortmund, dus waarom zou Fellaini dat niet kunnen? Fellaini opnieuw Rode Duivel: als hij goesting heeft, zou dat voor mij ook geen enkel probleem zijn. Meer zelfs: mocht ik bondscoach zijn, ik zou het óók sterk overwegen om hem er weer bij te pakken. Het is namelijk een type speler waar geen enkel ander topland over beschikt."

Powerplay
Twee Rode Duivels moeten volgens Vanhaezebrouck dan wel voor hun plaats vrezen. "De spelers die in mijn ogen het meest moeten vrezen voor zijn terugkeer zijn Christian Benteke en Leander Dendoncker. Benteke deed het de laatste matchen prima en is puur technisch zelfs een betere kopper dan Fellaini. Maar om bij een gelijke stand of achterstand oorlog te moeten maken in de zestien, is Fellaini toch de betere keuze", besluit de analist.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Kan België Fellaini nog gebruiken op het EK?

(724 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws