Verheyen: Genk had geen schijn van kans om deze groep te overleven

Verheyen: "Genk had geen schijn van kans om deze groep te overleven"

Gepubliceerd: dinsdag 10 december 2019 om 17:15di 10-12-2019 om 17:15

KRC Genk treedt vanavond (dinsdag, nvdr.) aan in haar laatste match in de Champions League 2019-2020. Na vijf speeldagen zijn de Limburgers al uitgeschakeld in hhun poule. Helemaal logisch, vindt Gert Verheyen.

"Genk had, in tegenstelling tot Club, geen schijn van kans om deze groep te overleven", is Verheyen stellig bij Het Nieuwsblad. "Zelfs het beste Genk niet. Het heeft alles geprobeerd, in alle veldbezettingen die je kan verzinnen. Maar er was geen enkele opponent waartegen het uitzicht op punten had. Red Bull Salzburg, de zogenaamde 'derde' ploeg in de poule, is veel beter dan Galatasaray", vergelijkt Verheyen met de groep van Club Brugge.

Dat Salzburg zo sterk voor de dag komt, heeft sommigen verbaasd, maar niet Verheyen. "Liverpool kan nog uitgeschakeld worden en zal er vanavond tegen Salzburg niet gerust op zijn", beseft de analist. "Het niveau dat Genk haalde, was onvoldoende, al speelde het nog zijn beste matchen in de Champions League. Met een tikje meer vechtlust dan in de competitie."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Is de poule van Genk zwaarder dan die van Club?

(161 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws