Clement bereidt Club Brugge voor: “Of dat nu tegen STVV is of Real Madrid”

Clement bereidt Club Brugge voor: “Of dat nu tegen STVV is of Real Madrid”

Gepubliceerd: dinsdag 10 december 2019 om 15:27di 10-12-2019 om 15:27

Club Brugge neemt het woensdagavond op tegen Real Madrid. Coach Philippe Clement laat zich op een persconferentie uit over de Champions League-wedstrijd.

Real Madrid zal met een veredeld B-efltal aantreden. "Zidane heeft niet gebeld om te zeggen hoe hij gaat spelen, nee. We proberen elke match alle secnario's voor te bereiden en de spelers goed in te lichten. Of dat nu tegen STVV is, of tegen Real... We proberen de verschillende type spelers te duiden, net als de verschillende systemen.”

Zidane zal enkele spelers een kans geven. “Brahim Diaz bijvoorbeeld: hij is nog niet zo veel aan de oppervlakte gekomen, maar we proberen toch onze spelers een diepere analyse over hem mee te geven. Dat is net het mooie aan zulke avonden, ik herinner me heel lang geleden de wedstrijd met Club als speler, tegen Barcelona in de Europa League.”

“Ik was nooit de man die om shirts vroeg, daarvoor was ik altijd te laat, maar die match heb ik toch het shirt gewisseld met een kleine jongen: Andres Iniesta. Hij speelde toen zijn eerste match in Europa. Wie weet krijgen we wel een dergelijk scenario morgenavond. Maar als je in zo'n kern zit, bij zo'n club, dan heb je gewoon heel veel kwaliteiten”, wordt Clement geciteerd door Het Laatste Nieuws.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws