Ex-doelman van Genk op weg naar record in Nederland: Dit is iets bijzonders

Ex-doelman van Genk op weg naar record in Nederland: "Dit is iets bijzonders"

Gepubliceerd: zondag 8 december 2019 om 12:00zo 08-12-2019 om 12:00

Marco Bizot is in goede doen in eigen land. Tegen PEC Zwolle hield de ex-doelman van KRC Genk opnieuw de nul. Het is de 21e clean sheet voor de AZ-keeper dit kalenderjaar. De laatste Eredivisie-keeper die dat voor elkaar kreeg was Ed de Goey bij Feyenoord in 1991.

Bizot weet dat er records op het spel staan en staat nu dus op gelijke hoogte met De Goey. "De eerste periode, tot negentien clean sheets, was ik er niet zo mee bezig", vertelt Bizot aan FOX Sports. "De laatste wedstrijden werden die lijstjes onder me geschoven, toen dacht ik wel: dit is iets bijzonders. Toen ben ik er een beetje naar gaan kijken en probeer ik nu extra 'nulletjes' bij te schrijven elke week."

Tegen PEC Zwolle moest de AZ-keeper er alles aan doen om geen tegentreffer te krijgen. "Ik had vandaag wel iets meer te doen dan normaal gesproken. Ik heb de laatste weken wel wedstrijden gehad die echt saai waren, eerlijk gezegd. Ik kreeg heel weinig te doen, pas in de laatste minuten dat ik een keer in beeld kwam. Vandaag had ik in de eerste helft aardig wat te doen en na rust zelfs nog iets meer. Voor een keeper is dat fijn", sluit Bizot af.

Bizot kwam van 2014 tot 2017 uit voor KRC Genk. De Nederlander speelde 74 wedstrijden voor de Limburgers. Daarin slikte hij 85 doelpunten en hield hij 25 keer de nul.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws