Clement kaatst terug na kritiek op niet scorende spitsen van Club Brugge

Clement kaatst terug na kritiek op niet scorende spitsen van Club Brugge

Gepubliceerd: zondag 8 december 2019 om 09:14zo 08-12-2019 om 09:14

Club Brugge won zaterdagavond met 1-2 van STVV. Dat deed het opnieuw zonder doelpunten van de spitsen, die niet wisten te scoren. Zij lijken in een vormdip te zitten, maar baren Philippe Clement geen zorgen.

Na de partij tegen STVV nam de trainer van Club Brugge zijn spitsen in bscherming. "De spitsen moeten niet alleen doelpunten maken, maar moeten ook druk zetten, afhaken, tussen de lijnen lopen, noem maar op", zegt hij op de website van Club. "Op het einde van de rit maakt het mij niet uit wie de doelpunten maakt."

Dat het tegen STVV niet echt 'flitste' baart hem ook geen zorgen. "Dat flitsende hangt dikwijls van details af. Ik heb lang genoeg op het veld gestaan om dat te weten. Soms kan één bepaalde actie er voor zorgen dat je vertrouwen krijgt en scoort. Bovendien duwen we elke match de tegenstander achteruit waardoor we amper ruimte krijgen. We willen immers een totaalvoetbal spelen waarbij iedereen belangrijk is", aldus Clement.

Club Brugge lijkt vooral vermoeid, dat ziet ook Clement. "Ik weet dat vermoeidheid vooral in het hoofd speelt. We kijken immers naar elke speler elke dag om te zien wat hun status is en hoe fit ze zijn. Op die manier komt iedereen op het juiste moment aan bod. Veel jongens spelen nu pas voor het eerst om de drie dagen een wedstrijd, dus voor hen is het nog aanpassen. Ik ben er daarom van overtuigd dat Club Brugge volgend seizoen nog beter zal worden. Want dan zullen die jonge spelers dat drukke programma ook gewoon zijn", besluit Clement.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws