Mpoku laat zich uit over kwestie Lokonga: “Zorg ervoor dat hij het beste krijgt

Mpoku laat zich uit over kwestie Lokonga: “Zorg ervoor dat hij het beste krijgt"

30-11-2019 08:15
3

Paul-José Mpoku zat mee aan de onderhandelingstafel met RSC Anderlecht voor broer Sambi Lokonga. Dat deed heel wat wenkbrauwen fronsen, zeker omdat Mpoku een echte Standard-man is.

“Hij is mijn broer sinds de dag van zijn geboorte en zal dat zijn tot op de dag dat hij sterft”, begint Mpoku tegenover Het Belang van Limburg. “Dat kan niemand van ons afnemen. Ik ga al naar mijn broertje kijken sinds hij bij Anderlecht begon te spelen, zo vaak kwam ik al op Neerpede. Ik denk dat ik Neerpede zelfs beter ken dan veel mensen die er nu zitten.”

Mpoku kan het sportieve en de overige zaken goed gescheiden houden. “Ik heb altijd heel goed geweten hoe ik de dingen moest scheiden”, gaat Mpoku verder. “Ik ben een echte Standard-man. Iedereen weet dat als ik Anderlecht moet verslaan, ik ze zal verslaan. Als het op mijn broertje aankomt, zal ik ervoor zorgen dat hij het beste krijgt.”

“Ik heb niks te verbergen. Ik wil het goed doen en dat mogen de mensen best zien. Maar over het makelaarsschap: het is niet mijn bedrijf. Het zijn mijn vrouw Melissa, Kevin Bas en Stijn Francis. Ik ben er als conseiller, adviseur. Veel mensen vragen me advies. Die hele generatie van mijn broer, die van 99, heeft in de loop der jaren weleens iets gevraagd”, aldus Mpoku.