Aanvoerder Botaka over ontslag Brys: “Zo’n goeie man aan de kant geschoven”

Aanvoerder Botaka over ontslag Brys: “Zo’n goeie man aan de kant geschoven”

28-11-2019 09:44
1

Het ontslag van Marc Brys is nog niet verwerkt bij STVV. Tegenover Het Belang van Limburg laat aanvoerder Jordan Botaka zich uit over het vertrek van Brys.

Het ontslag van Brys kwam hard aan bij de spelersgroep. “Dat nieuws heeft ons allemaal pijn gedaan. Logisch. We hebben anderhalf jaar samen gewerkt en mooie tijden beleefd. De coach creëerde een echt familiegevoel in onze groep. Hij bracht ons dichter bij elkaar en liet ons groeien, als mens en als voetballer.”

De spelers werden op de dag zelf op de hoogte gebracht. “Een dag later ben ik ook vroeger naar de club gekomen om face to face afscheid te nemen. Het doet iets met je als je iemand zijn spullen ziet opruimen om dan voorgoed te vertrekken. Het zijn bewogen tijden voor ons. Maar net nu moeten we tonen dat we als groep sterk in onze schoenen staan. Marc Brys heeft een fundament gecreëerd. Dat staat er nog steeds.”

Brys maakte Botaka aanvoerder bij STVV. “En dat zal me altijd bijblijven. (denkt na) Het is jammer dat zo'n goeie man aan de kant wordt geschoven, maar dat is nu eenmaal hoe het eraan toegaat in het voetbal. Je weet dat zoiets kan gebeuren.”