Bastien verkoos België boven Engeland: Vertrouwde omgeving was belangrijk

Bastien verkoos België boven Engeland: "Vertrouwde omgeving was belangrijk"

31-10-2019 12:36
2

Samuel Bastien is aan het uitgroeien tot een sleutelspeler bij Standard. De middenvelder kwam na een hobbelig parcours in Italië terug naar België. In Het Nieuwsbald licht hij toe waarom.

Bastien tekende in de zomer van 2018 bij Standard. De 23-jarige Belg had echter ook andere opties. "Everton, Aston Villa, Nice en Galatasaray hadden zich allemaal gemeld bij mij mijn zaakwaarnemer", aldus Bastien.

Hij verkoos uiteindelijk het project van Standard boven de aanbiedingen van bovengenoemde clubs. Jeugdvriend Eliaquim Mangala overtuigde hem voor het project van de rouches. "Mangala vertelde me dat het goed zou zijn voor mij om in een vertrouwde omgeving te spelen, dicht bij mijn familie."

Het is een mogelijke verklaring voor de sterke prestaties van Bastien. "Ik heb hier balans in mijn leven", zegt hij. Mangala mengt zich in het gesprek en wijst zijn vriend erop dat hij er nog niet is. "Goed spelen ik oktober is goed, maar hij moet de lijn kunnen doortrekken in de play-offs. Gelukkig weet hij dat zelf ook wel."