Met Antwerp plaatsen voor Play-Off 1, topschutter worden en kampioen spelen

"Met Antwerp plaatsen voor Play-Off 1, topschutter worden en kampioen spelen"

30-10-2019 16:00
3

Voor haar doelpuntenproductie lijkt Royal Antwerp FC meer dan ooit af te hangen van Dieumerci Mbokani. De Congolees zit momenteel al aan negen competitietreffers. Daardoor staat hij helemaal bovenaan de ranglijst van de Gouden Stier. Daar wil Mbokani ook blijven staan.

Gevraagd naar zijn ambities, heeft Mbokani een duidelijk antwoord klaar. "Het belangrijkste is dat we ons met Antwerp plaatsen voor Play-Off 1, maar daarnaast wil ik ook graag topschutter worden en – waarom niet? – kampioen spelen", legt Dieu de lat plots heel hoog in De Morgen. "Maar goed, ik steek het nog niet te veel in mijn hoofd. Voorlopig bekijk ik het wedstrijd per wedstrijd."

Op zijn 34e is Mbokani dus nog even ambitieus als in zijn jonge jaren. "Mocht ik geen doelen meer hebben, dan kan ik er net zo goed mee stoppen. Meer zelfs: dan voetbalde ik niet meer. Op dit ogenblik ben ik topschutter. Op het eind van het seizoen wil ik dat ook nog zijn: dát is mijn objectief", aldus Mbokani, die wel weerlegt dat de topschutterstitel een obsessie is.

Nochtans leek dat de voorbije wedstrijden wel zo. Thuis tegen Standard Luik vocht Mbokani een robbertje uit met Lior Refaelov over wie een strafschop mocht omzetten. Na afloop van die partij gaf de Congolees ook toe dat hij een geste had verwacht van Refaelov, aangezien hij voor de Gouden Stier vecht. Afgelopen weekend juichte Mbokani dan weer niet toen Ivo Rodrigues voor zijn neus een bal kwam binnenduwen tegen KV Kortrijk (3-1).