Beloften van Anderlecht winnen topper tegen beloften van Standard

28-10-2019 21:30 Laatste update: 29-10-2019 08:29
5

De beloften van Standard en RSC Anderlecht hebben maandagavond de topper gespeeld van de reservencompetitie. Paars-wit trok aan het langste einde en won in Luik met 1-3.

Bij Anderlecht stonden met kapitein Hotman El Kababri, Anouar Ait El Hadj en Jérémy Doku drie spelers op het veld met ervaring bij de A-kern. Aan Luikse kant vielen vooral de namen Sébastien Pocognoli en Nicolas Raskin op.

De bezoekers uit Brussel namen de bovenhand in de eerste helft, maar Doku en Mathis Suray wrongen de eerste kansen de nek om. Het was wachten tot El Kababri verwoestend uithaalde vooraleer de 0-1 op het scorebord kwam.

Standard kwam na de rust op gelijke hoogte via Pocognoli (1-1), maar slechts enkele minuten later versloeg Hady Sangare zijn eigen doelman en stond Anderlecht opnieuw op voorsprong.

In de slotfase legde Antoine Collasin de 1-3 eindstand vast. Dankzij deze overwinning blijven de beloften van paars-wit aan de leiding in de reservencompetitie met vijftien punten uit zes matchen. Standard staat vierde met negen punten uit zes matchen.