Lappenmand van Anderlecht blijft gevuld: 'Kompany en Sandler ook niet tegen Gent'

Lappenmand van Anderlecht blijft gevuld: 'Kompany en Sandler ook niet tegen Gent'

28-10-2019 13:20
8

Na het troosteloze 0-0-gelijkspel op bezoek bij KAS Eupen is de positieve stemming rond RSC Anderlecht, sinds de komst van Frank Vercauteren dan, weer wat omgeslagen. De Brusselaars kunnen wel het excuus inroepen van een overvolle ziekenboeg. Dat lijkt niet snel te gaan veranderen.

Donderdag moet Anderlecht al opnieuw aan de bak, wanneer KAA Gent over de vloer komt. Hoe dan ook zullen zowel Vincent Kompany als Philippe Sandler dat duel vanuit de tribune moeten volgen. Beide centrale verdedigers zijn op de weg terug, maar zijn momenteel onvoldoende fit om wedstrijden te betwisten, meldt het doorgaans goed geïnformeerde Anderlecht-Online.

Tegen Eupen vormden youngsters Marco Kana en Elias Cobbaut het hart van de paars-witte achterhoede. Dat zou tegen Gent dus wel eens opnieuw het geval kunnen zijn. Overigens zijn er ook offensief kopzorgen voor Vercauteren. Met name de afwezigheid van Nacer Chadli doet de recordkampioen pijn, al valt zijn blessure mee. Deze week zou de Rode Duivel slechts één van de twee duels afwerken: of donderdag tegen Gent, of zondag tegen Cercle Brugge.