'Vlap overtuigt niet bij Anderlecht, entourage denkt nog lang niet aan vertrek'

'Vlap overtuigt niet bij Anderlecht, entourage denkt nog lang niet aan vertrek'

28-10-2019 07:00 Laatste update: 02-11-2019 11:11
14

RSC Anderlecht haalde afgelopen zomer heel wat nieuwe namen in huis. Dé blikvanger moest Michel Vlap worden. Anderlecht betaalde voor de Nederlandse spelmaker circa zeven miljoen euro. Zijn stempel drukken kon Vlap nog niet.

Het begon goed voor Vlap, maar nadien ging het bergaf. Een blessure en ziekte gooiden al roet in het eten, maar toch had iedereen bij Anderlecht veel meer verwacht van de spelmaker. 'Van onbetwiste basisspeler naar net niet overbodig', aldus Het Laatste Nieuws.

'Het is een ommezwaai die ook op Neerpede de wenkbrauwen doet fronsen. Het kan betekenen dat de staf hem simpelweg niet goed genoeg vindt om wekelijks te spelen. Mocht dat kloppen, dan is dat een kleine ramp - Vlap kostte 6,9 miljoen euro', gaat de krant verder.

Opgeven wil Vlap echter niet te snel doen: 'In zijn entourage klinkt het dat hij logischerwijze baalt van zijn status, maar dat hij wel wil knokken om het bij Anderlecht te maken. Aan een exit - al dan niet via een uitleenbeurt - denkt Vlap voorlopig niet.'