Inspiratieloos Anderlecht in Eupen weer met de beide voeten op de grond

25-10-2019 22:20
86

Vrijdag heeft RSC Anderlecht haar goede prestatie tegen STVV geen vervolg kunnen geven. Op het veld van KAS Eupen kwam een inspiratieloos Anderlecht niet verder dan een 0-0 gelijkspel.

Anderlecht moest het in Eupen doen zonder Chadli. Dat was meteen te merken. Paars-wit kon zonder de man in vorm aan de Kehrweg in de eerste helft weinig klaaar krijgen. Met Kayembe, Sambi Lokonga en Trebel koos Vercauteren iets te veel voor de controle in plaats van de creativiteit. Aan de kant van Anderlecht viel er lang maar één man positief op, Van Crombrugge. Tegen zijn ex-ploeg had de doelman een wereldredding in huis.

Van kwaad naar erger
Ook na de pauze grossierden beide clubs in balverlies. Vijf passes achter elkaar naar iemand met hetzelfde shirt was aan de Kehrweg blijkbaar veel gevraagd. Veel uitgespeelde kansen kregen we na de rust dan ook niet te zien. Doelpunten vielen dan ook niet te noteren. De witte broodsweek van Vercauteren ligt alweer achter ons. Het wordt voor Anderlecht nog een hele lange weg naar Play-Off 1.