Maradona heeft boodschap voor Mertens: Nergens ben je zo geliefd

Maradona heeft boodschap voor Mertens: "Nergens ben je zo geliefd"

25-10-2019 10:45
6

Dries Mertens is deze week de legendarische Diego Maradona voorbijgegaan. Mertens heeft nu 116 goals voor Napoli, Maradona 'maar' 115. Maradona is echter allesbehalve ontgoocheld. Hij hoopt vooral dat Mertens niet naar China verhuist op het einde van dit seizoen.

Maradona heeft gereageerd bij Corriere dello Sport. "Het was geen teleurstelling voor mij, ik heb zelfs geapplaudisseerd. Toen hij scoorde, dacht ik aan Napoli en niet aan mezelf. Ik bekijk alle matchen van Napoli, zeker die in de Champions League. De wedstrijd tegen Salzburg was spannend. Het was niet zo mooi voetbal, maar als je wint geniet je altijd."

Over Mertens heeft hij niets dan lof. "Hij is een geboren spits, maar hij heeft dat lang niet geweten. Goals zoals die van hem scoor je niet als je geen pure spits bent. Ik zou willen dat hij blijft. Een prof zoekt natuurlijk altijd naar een beter salaris, maar hij zal nergens zo geliefd, gerespecteerd en belangrijk zijn als in Napels."

Maradona spreekt zelfs rechtstreeks de voorzitter aan. "Voorzitter, laat deze jongen niet gaan. Hij is al over de dertig, ik weet het, maar hij loopt en scoort met de frisheid van een jonge gast. En als Mertens weg wil: er is altijd een plaats voor hem bij mijn Gimnasia La Plata". Maradona is sinds kort trainer van die Argentijnse club.